Info

Aukioloajat

Vastaanottomme on avoinna päivittäin klo 7-23.

Nopeuttaaksesi sisäänkirjautumista, voit tulostaa ja täyttää matkustajailmoituksen ennakkoon.

Matkustajailmoitus (PDF)

Tervetuloa majoittumaan meille ♥

rakennamme kestävää matkailua

Suomi Camping Oy ja Matkailukeskus Rauhalahti ovat sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin.

Merkkinä sitoutumisestamme ympäristövastuulliseen toimintaan, olemme saaneet Ekokompassi sertifikaatin.

Osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen olemme saaneet Sustainable Travel Finland -merkin 

Lue lisää vastuullisuusmatkastamme täältä

Usein kysytyt kysymykset

Miten ja milloin voin vielä peruuttaa varaukseni?

Jos olet estynyt saapumasta, varaus tulee peruuttaa välittömästi puhelimitse tai sähköpostilla. Jos kyseessä on jo maksettu varaus, voit kysyä takaisinmaksua sähköpostitse osoitteessa sales@visitrauhalahti.fi.  Varauksen voi yleisesti peruuttaa 24 h ennen varauksen alkua.

Maksua palautettaessa vähennetään aina toimistokulut 25 €. 

 

Muiden varauskanavien kuin meidän (esim. booking.com) kautta tehdyt varaukset täytyy peruuttaa suoraan heidän sivuiltaan. Näissä varauksissa voi myös olla erilaisia peruutusehtoja jotka varaustilanteessa olette hyväksyneet, katsothan ne tarkkaan ennen varauksen peruutuksen yritystä.

Mitä jos kadotan tai unohdan mökin avaimen?

Varaaja on varausjakson aikana vastuussa avaimesta sekä mökistä. Avaimen unohtuessa mökkiin sisälle veloitetaan oven aukaisusta 30€ (öisin klo 23–06 ja pyhäpäivisin 40€). Kadonneesta avaimesta aiheutuvista lukon muutostöistä peritään muutostöiden aiheuttamat kustannukset.

Saako alueelle tuoda lemmikkejä?

Meille ovat lemmikit lämpimästi tervetulleita, mutta muistahan ilmoittaa lemmikin tulosta meille etukäteen. Varaathan lemmikillesi tarvittaessa oman makuupaikan, koska lemmikin paikka ei ole sängyssä tai sohvalla.

Lemmikkieläimistä veloitetaan lomahuviloissa sekä lomamökeissä majoitusajalta 10 € /vrk. Lemmikkimaksu ei korvaa lemmikin aiheuttamia vahinkoja tai ylimääräisiä tekstiilien pesulakuluja.

Lemmikin sairaus ei ole varauksen perumiseen oikeuttava syy. Asiakas on velvollinen korjaamaan lemmikkien jätökset hoidetuilta nurmialueilta.

Meillä saat lemmikin tuoda kesäisin myös Kesäravintola Rauhalahden terassille!

Voiko alaikäinen majoittua alueellamme?

Alaikäiset ovat tervetulleita majoittumaan alueellemme.

Edellytämme, että jokaisella alaikäisellä majoittujalla on huoltajaltaan saatu vapaamuotoinen lupalappu mukanaan tai se on lähetetty sähköpostitse ennakkoon. Lapussa tulee olla myös huoltajan puhelinnumero.

 

HUOM! Lomahuviloissa varaajan ikäraja on 22 vuotta. Lomahuvilavarauksissa edellytämme, että huoltaja käy paikan päällä täyttämässä matkustajailmoituksen ja on näin ollen täysin vastuussa lomahuvilasta.

 

Kaikki mökissä majoittujat ovat yhteisvastuussa, jos irtaimistoa rikotaan tahallisesti tai varastetaan. Ilmoitamme kaikesta ilkivallasta myös huoltajille ja tarvittaessa myös poliisille.

Onko alueella ravintola ja kuuluuko aamiainen majoituksien hintaan?

Alueeltamme löytyy kesäravintola Rauhalahti, joka palvelee kesäsesongilla. Aukioloajat ja menun löydät Palvelut -sivulta.

Aamiainen ei kuulu meillä majoituksien hintaan. Aamiaisen voi kesäsesongilla ostaa kesäravintola Rauhalahdesta, aikuinen 14,50€ sekä lapsi 8,00€. 

Meillä saat lemmikin tuoda kesäisin myös Kesäravintola Rauhalahden terassille! 

Voinko varata jonkin tietyn mökkinumeron tai matkailuajoneuvopaikan?

Valitettavasti emme pysty tekemään varauksia siten, että ottaisimme varaukset suoraan mökkinumeron tai tietyn matkailuajoneuvopaikan perusteella.

Tiettyä mökkinumeroa tai matkailuajoneuvopaikkaa voi aina toivoa ja laitamme sen varaukseenne toiveena ylös. Otattehan huomioon, että valitettavasti emme pysty aina toiveita toteuttamaan.

Onlinekaupan kautta tehdyissä varauksissa kaikki toiveet liittyen mökin numeroon, sijaintiin sekä mahdolliset muut pyynnöt kuten matkasängyt vauvalle, voit esittää heti varaustilanteen yhteydessä  "lisätietoja" -kentässä.

Tarvitseeko minun varata matkailuajoneuvolle paikka ennakkoon?

Kesäsesongilla paikkaa ei välttämättä tarvitse varata ennakkoon, jos saapuminen tapahtuu vastaanoton aukioloaikojen puitteissa. Kesällä olemme paikalla päivittäin klo 07-23 sekä talvisin arkena klo 08-16.

Talvella paikka on varattava ennakkoon paikkojen vähyyden vuoksi!

 

Varaus onnistuu helposti tehdä ennakkoon laittamalla meille sähköpostia sales@visitrauhalahti.fi tai tekemällä varauksen suoraan onlinekaupastamme!

 

Sähköpostiin suosittelemme laittamaan heti seuraavat tiedot, jotta varauksen teko onnistuu helposti: hlömäärä, majoituksen päivämäärät ja onko alennukseen oikeuttavia kortteja.

Onko mökeillä/huviloilla jonkin oma osoite? Missä mökit sijaitsevat?

Alueen yleinen osoite on Rauhankatu 3, 70700 Kuopio.

 

Mökeillä ei ole omaa osoitetta, sillä kaikki mökkityypit sijaitsevat alueellamme. Vastaanotossa neuvomme aluekartan avulla mökkeihin. Kesäsesongilla vastaanotto sijaitsee heti alueelle tultaessa porttien vieressä, talvisesongilla olemme talvivastaanotossa alueen perällä.

Voinko sisäänkirjautua mökkiin aiemmin?

Lomahuviloissa sisäänkirjautumisaika on klo 15, muissa mökeissä klo 16.

Edellisten asiakkaiden uloskirjautuminen on klo 12. Mikäli olemme saaneet mökin siivottua etuajassa, voimme luovuttaa sen aiemmin asiakkaan käyttöön. Tämän tiedämme vasta saapumispäivänä.

Kulkeeko joukkoliikenne Rauhalahteen sekä pääseekö helposti keskustaan?

Meiltä pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä suoraan Kuopion keskustaan sekä keskustasta meille.

Bussit numero 7 sekä 16 lähtevät aivan alueen vierestä, joten lähtö ja saapuminen on helppoa. Tarkemmat aikataulut näet täältä.

 

Kesällä vierestä Kylpylähotelli Rauhalahden pihasta löytyy kaupunkisähköpyörät, joilla on helppo hurauttaa liikkeelle. Lisää pyöristä täältä.

Onko alueella pyykinpesumahdollisuutta?

Alueeltamme löytyy kaksi pistettä palvelurakennuksista, joissa on mahdollista pestä pyykkiä. Pyykinpesuaineet eivät löydy pyykinpesukoneiden luota, mutta tarvittaessa niitä voi käydä ostamassa vastaanotostamme! Huvilamajoittujilla on pyykinpesukone huvilassa. 

Varaus- ja peruutusehdot

Majoitusvuorokausi

Majoitusvuorokausi loma- sekä leirintämökeissä alkaa klo 16.00 ja lomahuviloissa klo 15.00. Majoitusvuorokausi päättyy kaikissa mökeissä klo 12. 

Majoitusvuorokausi matkailuajoneuvopaikoilla sekä teltassa alkaa saapumispäivänä klo 16 ja uloskirjautuminen on lähtöpäivänä klo 15.

Peruutusehdot

Alle viikon pituisissa varauksissa varaus voidaan peruuttaa varauksen alkamista edeltävänä päivänä kello 16 saakka. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta majoitusliikkeellä on oikeus veloittaa hinta yhdeltä majoitusvuorokaudelta. 
 
Viikon tai sen ylitse kestävän varauksen tai useampaa majoitusyksikköä koskevissa varauksissa asiakas voi tehdä peruutuksen kuluitta 7 vuorokautta ennen varauksen alkamispäivää. Myöhäisemmissä peruutuksissa majoitusliikkeellä on oikeus saada korvausta sovitusta hinnasta seuraavasti: 

 • 3-6 vrk ennen varauksen alkua 50 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen. 
 • alle 2 vrk ennen varauksen alkua 100 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen. 

 

Erikoistapahtumien (mm. juhannus, Sawo Show sekä joulu) ajaksi tehdyt varaukset voi perua kuluitta 30 vrk ennen varauksen alkamispäivää. Myöhäisimmissä peruutuksissa majoitusliikkeellä on oikeus saada korvausta sovitusta hinnasta seuraavasti: 

 • 8 -29 vrk ennen varauksen alkua 50 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen. 
 • alle 7 vrk ennen varauksen alkua 100 % varauksen arvosta siltä ajalta, kun majoitusyksikköä ei ole saatu myytyä edelleen. 

Erikoistapahtumavaraukset maksetaan aina ennakkoon joko verkkokaupassa tai laskua vastaan. Ellei asiakas maksa suoritusta eräpäivään mennessä, voi palvelun tarjoaja yksipuolisesti perua varauksen ja palauttaa kohteen myyntiin. 

 

Huom. Varauksen maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Ellei asiakas peru varaustaan ja kohde jää myymättä siinä olleen maksamattoman varauksen vuoksi, peritään varauksen hinta kokonaisuudessaan tulematta jääneeltä asiakkaalta. 
Lähtö ennen sovittua ajankohtaa: käyttämättä jääneeltä ajalta veloitetaan täysi hinta. 

Palveluntarjoajan oikeus peruuttaa varaus

Leirintäalue ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamasta varauksen peruuntumisesta. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada mahdollisesti etukäteen maksamansa majoitushinta takaisin. Palvelun tarjoajan vastuu rajoittuu vain maksetun summan palauttamiseen, eikä velvoitetta korvaavan kohteen tarjoamiselle ole. Force majeure – tapauksessa palveluntarjoaja voi mahdollisuuksiensa mukaan tarjota varauksen peruuttamisen vaihtoehdoksi varauksen vaihtoa toiseen majoitusmuotoon. 

Ryhmät

Ryhmällä tarkoitetaan seuruetta, joka on varannut vähintään viisi majoitusyksikköä. 
Ryhmäalennus on 5 % majoitusyksiköiden normaalihinnoista. Varaukset tehdään joko sähköpostitse tai soittamalla vastaanottoomme. 

Majoittuminen ja mökin siivous

Avaimen nouto ja palautus tehdään Matkailukeskus Rauhalahden vastaanotossa (Rauhankatu 3, 70700 Kuopio). Talvisin avaimen noudosta on sovittava erikseen ja avain palautetaan lähtiessä siniseen postilaatikkoon vastaanoton seinässä.  

 

Asiakkaiden edellytetään käyttävän liinavaatteita, makuupussia tms. Ilman lakanoita nukkumisesta voidaan veloittaa vuodevaatteiden pesettäminen. Liinavaatteet kuuluvat majoitushintaan lomahuviloissa sekä saunallisissa lomamökeissä. Leirintämökkien tai lomamökkien hintaan liinavaatteet eivät kuulu. 

 

Perussiivous sisältyy majoitushintaan. Asiakasta kuitenkin edellytetään laittamaan tavarat paikalleen, pesemään astiat, viemään roskat jätepisteeseen ja viemään pullot sekä tölkit mukanaan. Kaatuneet nesteet, tahrat yms. tulee olla poistettu. Liinavaatteet poistetaan ja jätetään sängyn päälle. Pidätämme oikeuden laskuttaa asiakasta jälkikäteen, mikäli mökin siivous vaatii ylimääräistä siivousta tai erikoispesuaineiden käyttöä. 

 

Loppusiivouksen voi halutessaan ostaa varausta tehdessä, loppusiivous tällöin 80€.

Järjestyshäiriöt

Mikäli asiakas käyttäytyy leirintäalueen yleisten järjestyssääntöjen tai leirintäalueen henkilökunnan antaman ohjeistuksen vastaisesti eikä leirintäalueen edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä, on leirintäalueella oikeus keskeyttää varaus välittömästi. Kaikista yllä olevista toimenpiteistä aiheutuneet todelliset kustannukset laskutetaan varaajalta.  

 

Kesäsesongilla alueella on öisin yövartija, jonka saa häiriötilanteissa kiinni vastaanoton puhelimesta 0300 870 875.

Vauriot, putteet ja reklamaatiot

Kaikki majoitusyksikön varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset on osoitettava välittömästi leirintäalueen henkilökunnalle, jolloin ne voidaan mahdollisuuksien mukaan korjata tai kompensoida jo majoituksen aikana. Jos haittatekijää ei voida korjata tai kompensoida paikan päällä, on asiasta tehtävä kirjallinen reklamaatio.  

 

Samoin asiakas on myös velvollinen ilmoittamaan välittömästi ja korvaamaan majoitusyksikölle tai leirintäalueen muille rakennuksille ja niiden irtaimistolle aiheuttamansa vahingot. Ilmoittamattomat vauriot laskutetaan todellisten kulujen mukaan jälkikäteen. Varaaja on täysimääräisessä vastuussa varaamansa majoitusyksikön kunnossa pysymisestä majoitusvarauksensa aikana. Palvelun tarjoaja ei vastaa kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista (esim. katkokset vesi- tai sähköverkossa, tietoliikenne- tai tv-verkossa). 

Henkilömäärä

Majoitusyksikön suurin sallittu henkilömäärä on sama kuin vuoteiden ja lisävuoteiden määrä. Henkilömäärä on ilmoitettava matkustajailmoituksella viimeistään sisäänkirjautumisen yhteydessä, eikä sitä saa ylittää. 

Matkustajatietojen antovelvollisuus

Majoituslain mukaan matkustajan tulee täyttää matkustajailmoitus ennen majoittumistaan. Asiakkaalla on mahdollisuus täyttää ja tulostaa sähköinen matkustajailmoitus. Matkustajailmoitus tulee täyttää viimeistään sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tietojen antovelvollisuuden laiminlyönnistä ja väärien henkilötietojen antamisesta on säädetty rangaistus rikoslaissa. Linkki matkustajailmoitukseen (PDF) alhaalla.  

Tupakointi

Tupakointi on sallittu vain majoitustilojen ulkopuolella. Luvattomasta sisällä tupakoinnista palvelun tarjoajalla on oikeus veloittaa siivouksesta, tuuletuksesta sekä vartijan aiheettomasta käynnistä aiheutuneet lisäkulut.

Löytötavarat

Löytötavaroita säilytetään 3 kuukautta ja niitä voi noutaa vastaanotosta veloituksetta. Löytötavaroiden lähettämisestä aiheutuneet kulut kuuluvat asiakkaalle. 

Järjestyssäännöt

Saapuminen

 • Ilmoittaudu majoittautuessasi vastaanottoon, osoita pyydettäessä henkilöllisyytesi. 
 • Täytä matkustajailmoitus, parempi vielä jos olet sen täyttänyt jo ennakkoon. 
 • Noudata maksujen suorittamisessa henkilökunnan ohjeita. 
 • Ryhmien majoittumisen suorittaa ryhmänjohtaja. 
 • Jos saavut myöhään tai lähdet alueelta aikaisin vältä tarpeetonta häiriötä. 

Majoittuminen

 • Noudata leirintäpaikan valinnassa sekä matkailuajoneuvon, teltan ja ajoneuvon 
  sijoittamisessa henkilökunnan ohjeita. 
 • Matkailuajoneuvojen ja telttojen välisen etäisyyden tulee olla vähintään neljä (4) metriä. Ryhmämajoitusteltoista on sovittava erikseen. 
 • Yöpyminen on sallittu ainoastaan matkailuajoneuvoissa, teltoissa sekä mökeissä. 
  Kiinteät järjestelyt ja rakenteet leirintäpaikkasi ympärillä (esim. lipputanko, terassi, aita, 
  oja) ovat kiellettyjä ilman alueen henkilökunnan lupaa. 
 • Noudata mökeissä siisteyttä ja annettuja ohjeita. 

Oleskelu

 • Tulenteko on sallittua vain merkityillä tulipaikoilla. 
 • Ampuma-aseiden, vaarallisten teräaseiden sekä muiden häiritsevien ja vaarallisten 
  esineiden tuominen alueelle on kielletty. 
 • Tunnukselliset liivit tai asusteet, jotka voivat viitata rikolliseen toimintaan, tai ovat siihen 
  helposti yhdistettävissä, ovat kiellettyjä. 
 • Noudata radion, tv:n ja musiikin äänentoistossa hienovaraisuutta ympäri vuorokauden. 
 • Huolehdi, että lastesi leikit eivät häiritse muita majoittujia. Pallopelien pelaaminen on sallittua vain niille osoitetuilla alueilla. 
 • Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettynä ja ulkoilutettava tähän tarkoitukseen osoitetulla alueella. 
 • Moottoriajoneuvojen tarpeeton joutokäynti on kielletty. Vältä tarpeetonta liikkumista moottoriajoneuvolla alueella ja noudata nopeusrajoituksia sekä liikennemerkein annettuja määräyksiä. 
 • Poikkeuksellisen kovaääniset ajoneuvot kuten autot, moottoripyörät, traktorit tms. on säilytettävä alueen ulkopuolella olevalla pysäköintialueella 
 • Hiljaisuus on klo 24 - 06 välisenä aikana, jolloin autolla ajo, äänekäs keskustelu, musiikin 
  kuuntelu ym. alueella metelöinti on ehdottomasti kielletty. Alueella on järjestyksenvalvonta. Ilmoitattehan mahdollisista järjestyshäiriöistä välittömästi henkilökunnalle, puh. 017 473 000. Järjestyshäiriönaiheuttajat voidaan poistaa alueelta. 
 • Kaupankäynti tai siihen liittyvä toiminta ilman lupaa on kielletty. 
 • Alkoholijuomien häiritsevä käyttö on kielletty. 
 • Kunnioita muita asiakkaita, äläkä aiheuta häiriötä. 
 • Vierailu alueella on sallittua vain henkilökunnan luvalla. 

Vastuu

 • Jokainen majoittuja vastaa omasta omaisuudestaan. 
 • Alueella säilytettävä omaisuus on asiakkaan vastuulla. 
 • Vahingon aiheuttaja on ensisijaisesti velvollinen korvaamaan tapahtuneen vahingon. 

Puhtaus

 • Pidä leirintäpaikkasi ympäristö siistinä ja siivoa se huolellisesti alueelta lähtiessäsi. 
 • Toimita jätteesi niille varattuihin jäteasioihin. 
 • Peseytyminen, pyykinpesu ja pyykinkuivaus on sallittu vain niihin osoitetuissa tiloissa. 
 • Jätä käyttämäsi huoltotilat siisteiksi. 
 • Autonpesu ja – huolto on sallittua vain tähän tarkoitukseen osoitetuilla paikoilla. 
 • Kemiallisen wc:n ja harmaan veden tyhjennys on tehtävä vain tyhjennyspisteissä. 
 • Jätä mökki siistiin kuntoon lähtiessäsi ja muista viedä roskat. 
 • Käytä säästäen sähköä ja vettä. 
 • Suojele alueen luontoa ja istutuksia, älä roskaa. 

HENKILÖ JOKA EI NOUDATA ANNETTUJA OHJEITA VOIDAAN POISTAA ALUEELTA.