Aktiviteetit

Rauhalahden alue tarjoaa monipuolista tekemistä niin pienille kuin isommillekin vieraille. Kuopion keskustaan torille, Kauppakeskus Matkukseen ostoksille sekä kulttuuri- ja iltarientoihin pääsee kätevästi paikallisbussilla, sekä heinäkuussa myös laivalla. Tutustu myös Kuopion värikkääseen tapahtumatarjontaan! 

Välinevuokraus

Välinevuokraamo aukeaa kesäkaudelle maanantaina 3.6.2024!

Valikoimasta löydät SUP-laudat, kajakit, kaksoiskajakit, kanootit, soutuveneet, sähköskootterit, polkuautot ja polkupyörät.

Majoittuvat voivat lainata veloituksetta myös erilaisia kesäpelejä, kuten mölkkyä, petanqueta ja sulkapallomailoja!

 

Uimaranta

Tule viettämään aurinkoista kesäpäivää lapsiystävälliselle uimarannallemme! Ranta on matala ja hiekkapohjainen, jossa pienetkin lapset pääsevät nauttimaan vedestä. Ranta-alueella sijaisee lisäksi lasten leikkipaikka sekä erillinen nuotiopaikka, joka on vapaassa käytössä.  

Pientä suolaista, jäätelöä ja kylmiä juomia rannalle voi ostaa joko leirintäalueen ravintolasta, kaupasta tai vastaanotosta. 

Rantasaunat ovat myös kaikkien vuokrattavissa ja mikä olisikaan sen ihanampaa kuin pulahtaa raikkaaseen Kallaveteen suoraan saunan lauteilta. Kysy vapaita saunavuoroja leirintäalueen vastaanotosta. 

Grilli- ja tulipaikat

Olipa sadetta taikka aurinkoa, niin makkaranpaisto onnistuu! Alueellamme on kaksi tulipaikkaa; Uimarannan yleinen tulipaikka ja maksullinen Nuottakota.

Nuottakodan voit vuokrata yksityiskäyttöön vastaanotostamme hintaan 20 €/ 50 min. 
Polttopuita myydään kesäkaupassa ja vastaanotossa, Nuottakodalla puut sisältyvät vuokraan. 

Ulkoilu

Alueeltamme pääsee kätevästi kuntopoluille, jotka risteilevät alueen läheisessä maastossa. Kuntopolku on valaistu, joten ulkoilu onnistuu myös syksyllä iltojen pimentyessä.  

Kylpylähotelli Rauhalahden puolelta lähtee Katiskaniemen luontopolku, joka on suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella. 2,5 km mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. 

Talvella alueeltamme lähtee hyvä latuverkosto, jota pitkin pääsee esimerkiksi Kuopion matkustajasatamaan saakka! 

Lähialueen palvelut

Kylpylähotelli Rauhalahti

Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee vain kävelymatkan päässä.


Kylpylän allasosasto palvelee joka päivä sekä ravintolasta löytyy niin a la carte -annoksia kuin take away – ruokaa! Kylpylähotelli Rauhalahdessa on myös vaihtelevia esiintyjiä sekä muuta ohjelmaa.


Katso lisää heidän nettisivuilta www.rauhalahti.fi

Kuopion eläinpuisto

Eläinpuistot Vehmasmäessä ja Rauhalahdessa tarjoavat kesän elämyksellisimmät päivät koko perheelle.

 

Lukuisten eläinten lisäksi puistoista löytyy leikkialueita sekä keppihevostalli, jossa perheen pienimmätkin pääsevät helposti ratsaille.

 

Pieni kaupunkieläinpuisto Rauhalahti sijaitsee aivan alueemme vieressä. Eläinpuistoon on hyvät kulkuyhteydet autolla, kaupunkiliikenteellä sekä sähkökäyttöisillä Vilkku – kaupunkipyörillä.

 

Eläinpuisto Rauhalahdessa avoinna 3.6-13.8.2023, joka päivä klo 10-20.

 

Kertalippu 9€/hlö (alle 2v. veloituksetta)

Kesäpassi 15€ 

Yhteispassi Vehmasmäki+Rauhalahti 35€ 

(Kesäpasseilla vapaa pääsy koko kesän, henkilökohtainen)

 

Lue lisää molemmista eläinpuistoista www.kuopionelainpuisto.com

Rauhalahti teatteri

Suuren suosion saavuttanut kesäteatteri, jonka esitykset vaihtuvat joka kesä!

 

Teatterin työryhmä on Iisalmen Koljonvirta teatterista tuttu. Kulku teatterille tapahtuu alueemme kautta.

Aiempia tuotantoja muun muassa Vuonna 85 -musikaali: yli 17 000 katsojaa sekä Toivo Ryynäsen Elämä & Teot -huumorimusikaali: lähes 14 500 katsojaa.

 

Tänä vuonna esityksenä KARAVAANARIT. Komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo veikeästä juhannusyöstä karavaanarialueella. Rooleissa: Mikko Paananen,
Pauliina Hukkanen, Sakari Kuosmanen,
Maarit Poussa, Jamppa Kääriäinen, Kati
Rissanen, Arttu Berg, Tarja Lipponen ja
Ilkka Pentti. Ohjaus: Ismo Apell.

 

Esitykset: 30.6.-13.8.2022, ti-to klo 19 sekä la-su klo 15.

 

Tutustu tästä Rauhalahti teatteriin www.rauhalahtiteatteri.fi

Villa Hallman

Uusi kesäravintola ja kesäterassi aivan alueemme vieressä! Ravintolan miljöö yhdistää uutta vanhaan rakennuksen lämpimässä 50-luvun tunnelmassa.

 

Kesäterassi avoinna päivittäin klo 12-22.

 

Katso lisää tästä.

Rauhalahti bowling

Kävelymatkan päässä mökeistä ja matkailuajoneuvopaikoista sijaitseva Rauhalahti Bowling tarjoaa 12 keilarataa sekä kolme biljardipöytää!


Kesäisin löytyy myös 18-ratainen minigolf.


Varaa ratasi www.rauhalahtibowling.fi

Sisävesiristeilyt Kallavedellä

Kuopion matkustajasatama tarjoaa Suomen runsaimmat sisävesiristeilyjen vaihtoehdot!

Risteilykausi alkaa kesäkuusta ja jatkuu alkusyksyyn saakka. Valittavana on monia eri sisävesiristeilyjä – lähde ihastelemaan Kallaveden saaristomaisemia Saaristokaupunkiin tai hyppää laivaan joka vie sinut läheiselle Alahovin viinitilalle viininvalmistuskulttuuriin tutustumaan!

Katso lisää

www.koskilaiva.com/etusivu

www.roll.fi

Vesijetit, paljut ja paintball

Yhteistyökumppanimme AJRSteam Oy tarjoaa moottorikelkka-, paljukärry- sekä vesijettivuokrausta.


Heidän kauttaan pystyy myös käydä pelaamassa paintballia, joka järjestetään alueellamme sitä varten rakennetulla pelialueella.


Lue lisää ja varaa aktiviteettisi www.rsteam.fi

Huuhtajankoski Adventures Oy

Järvi- ja koskikalastusta sekä metsästystä Savossa!

Huuhtajankoski Adventures tarjoaa ensiluokkaisia kalastus- ja metsästyspalveluita Pohjois-Savon alueella, muun muassa järvikalastusta ja kosteikoilla tapahtuvaa metsästystä. 

Järvikalastusta ohjatusti ryhmille eri vesistöissä, jopa 20:lle hengelle:

  • jigikalastus
  • onkiminen
  • heittokalastus
  • live -kalastus

Talvella myös pilkkisafarit!

Yhteystiedot: 
http://www.huuhtajankoski.fi
huuhtajankoskiadventures@gmail.com
+358 40 7746 308

Kuopion alue

Tapahtumat Kuopiossa

Kuopiossa järjestetään ympäri vuoden paljon tapahtumia taiteen, kulttuurin, ruuan, urheilun sekä viihteen parissa.


Suurimpia joka kesäisiä tapahtumia ovat Kuopio Rock, Kuopio Wine Festival sekä Kuopio Tanssii ja Soi. Talven suurimpia tapahtumia on Finland Ice Marathon, joka luistellaan Kallaveden luonnonjäällä.


Katso lisää Kuopion tapahtumista www.kuopio.fi/tapahtumat sekä www.kuopiotahko.fi/tapahtumat

Puijo

Kuopiossa ja meillä vieraillessa suosittelemme myös pistäytymään Savon kuuluisimman maamerkin huipulla, Puijon Tornissa. Vuoden ajasta riippumatta Kuopion kumpuileva maasto ja Kallaveden järvimaisema ovat komeaa katseltavaa. Puijon torni nousee huikeat 224 metriä Kallaveden yläpuolelle Puijon mäen ansiosta ja se voi tuntua hurjalta! Puijon Tornissa sijaitsee myös pyörivä torniravintola, joka käyttää ruoka-annoksissaan Savon alueen makuja.


Puijolla on myös todella hyvät ulkoilumaastot ja sieltä löytyykin myös frisbeegolf – rata. Puijolla aukeaakin myös ensimmäisenä Kuopiossa joka vuosi maksullinen ensilumenlatu.


Lue lisää Puijosta ja sen palveluista www.puijopeak.fi

Kuopion Tori

Kuopion tori eli savolaisittain Mualiman Napa on Puijon Tornin lisäksi yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä.


Torilta voi ostaa perinteiset savolaiset kalakukot ja kesällä tori herää eloon ja siellä on runsaasti erilaisia kahviloita, kuppiloita, ravintoloita sekä myyntikojuja.


Suosittelemme myös pistäytymään Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla torilla jos tällöin sattuu Kuopiossa olemaan!


Uusimmat Kuopion torin uutiset sekä tiedotteet täältä www.kuopiontori.fi

Tahkon alue

Meiltä Tahkolle matkaa vähän päälle 60 km, jonka taitat joutuisasti joko omalla autolla tai paikallisliikenteellä vilkku.kuopio.fi/61-kuopio-nilsia

 

Voit siis käydä päiväkäynnin kokeilemassa erilaisia aktiviteetteja, kuten laskettelemassa Suomen neljänneksi suurimmassa hiihtokeskuksessa! Katso lisää täältä www.tahko.com

Matkus Shopping Center

Täältä kauppakeskuksesta löydät lähes 80 liikettä sekä IKEA-tavaratalon. Kauppakeskuksen piha-alueella sijaitsee myös suuri koko perheen Olopuisto, jossa on huomioitu monipuolisesti erilaisia kävijöitä ja käyttäjiä. Meiltä Matkus Shopping Centeriin on vain noin 7 km matka! Taitat sen helposti autolla, Vilkku-kaupunkipyörällä tai sitten paikallisliikenteellä.


Katso Matkus Shopping Centerin liikkeet sekä tapahtumat tästä www.matkusshoppingcenter.fi

Kuopio-Tahko

Tiesitkö, että Kuopio ja Tahko lähialueineen ovat Järvi-Suomen matkailun pääkaupunki? Kuopio-Tahko alueelta löytävät matkailijat niin läheltä että kaukaa helposti aktiviteetit, maistuvat ravintolaelämykset ja tapahtumat, joista löytyy jokaiselle jotakin.


Voit suunnitella suoraan lomasi täältä www.kuopiotahko.fi